Fysio Holk bestaat uit Francine van Holk en Ankie van Seters-van Holk. Wij zijn fysiotherapeuten geregistreerd in het centraal kwaliteitsregister (CKR) van het Koninklijk Genootschap Voor Fysiotherapie (KNGF). Fysio Holk is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel en in het BIG register. Wij zijn aangesloten bij qualizorg.
Francine van Holk
Sinds 1985 ben ik werkzaam als fysiotherapeut en sinds 2001 ook gespecialiseerd als kinderfysiotherapeut. In 1990 heb ik mijn eigen Fysiotherapiepraktijk opgericht. Ik werk hier met enthousiasme, plezier en betrokkenheid en krijg energie terug van het werk. Door mijn jarenlange ervaring, cursussen en opleidingen ben ik bekend met de meest uiteenlopende problemen rond de motoriek van volwassenen en kinderen. Omdat ik zelf houd van bewegen en sportieve hobby’s vind ik het belangrijk om samen met u te werken aan herstel, zodat u weer optimaal kunt participeren. Blessures komen in velerlei situaties voor in alle leeftijdsgroepen. Uit werksituaties komen bijvoorbeeld bewegingsklachten voort als rugklachten, RSI, houdingsproblemen. Bij verkeerstrauma’s is whiplash een veelgehoorde klacht.
Naast volwassenen werk ik veel met baby’s en kleuters. Meestal gaat het om kinderen met voorkeurshoudingen, vertraagde motorische ontwikkeling of een afgeplat hoofdje. Maar ik behandel ook kinderen met orthopedische klachten, zoals bijvoorbeeld enkel- en voetklachten, scoliose en houdingsproblemen, status na fracturen en hoofdpijnklachten.
Ankie van Seters – van Holk
Sinds 1980 werk ik als fysiotherapeut, sinds 1983 als kinderfysiotherapeut. Ik heb veel ervaring met kinderen van alle leeftijden door mijn werk in het revalidatiecentrum (afdeling neurologie), de mytylschool, de tyltylschool en de eerste lijnspraktijk. Naast het behandelen van kinderen uit de revalidatie en vroegbehandeling (0 tot 4 jarigen) ben ik mij gaan toeleggen op kinderen uit het speciaal onderwijs: lichamelijke problemen (cluster 3) en sociaal emotionele problemen (cluster 4).
Ik heb mij verdiept in de ontwikkeling van het schrijven van kinderen in de leeftijd van 5 tot 10 jaar. Door middel van onderzoek en testen kan ik inzicht geven in de aard van de schrijfmotoriek en het kind hierin begeleiden.
Sinds 1993 werk ik tevens op een Buitenschool. Dit is een school waar langdurig zieke kinderen multidisciplinair onderzocht en behandeld worden. Bij deze kinderen is vaak sprake van kenmerken uit het autistisch spectrum, ADHD, moeite met hechting en moeilijk gedrag. Naast een achterblijvende motorische ontwikkeling, zie ik bij deze kinderen ook een achterstand van de sensomotoriek. Door bijscholing en cursussen doe ik steeds nieuwe kennis op om de kinderen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.